Monday, 10 April 2017

MULA BISNES DENGAN MODAL RM50??

Assalamualaikum & salam magnet rezeki...

Ada orang tak percaya modal nak start bisnes online dengan #ProjekSTG ni hanya RM50. Meh la kakna citer sikit.

Modal yang wajib memang RM50.Tu yuran untuk daftar sebagai agen, supaya dapat beli produk dengan harga agen dan layak dapat bonus (komisyen).

Lepas tu camne nak start bisnes? Haaa, lepas tu promote la produk2 tu kat fb / instagram / wassap dll. Online jer, tak payah keluar modal buka kedai @ buat iklan. Kalau ada customer order, boleh terus order online...leader / hq tolong poskan. Tak payah keluar modal lain kan?

Tapiii kalau kita langsung takde simpan stok, tiba2 sedara mara @ jiran datang nak beli produk. Atau member2 ofis dah tengok kita iklankan produk2 best tu, berminat nak beli. Kalau kita just tunjuk katalog, cakap kat diaorang kalau confirm beli baru kita order barang. Agak2 ramai ke yang nak beli? Kalau ada member lain yang ada ready stock, confirm diaorang grab yang dah ada depan mata.

Haaa point kakna kat sini, memang boleh start bisnes ni dengan modal RM50. Kalau langsung takde modal nak beli stok, still boleh buat bisnes. Tapi kalau ada modal, elok sangat lah kita simpan stok, in shaa Allah lagi lajuu bisnes kita.

Lagi 1 point yang lagi penting, kena buat sungguh2 baru boleh berjaya. Kalau duk melangut tengokkkk jer, bacaaa jerrr apa mentor suruh buat, mana nak dapat hasil. Nasi sepinggan depan mata pun, tak rasa kenyang kalu kita tengokkk jer.

Ok lah, itu saje bebelan kakna untuk pagi ni. Sesekali rasa nak membebel, sebab 'geremm' tengok ramai yang cakap nak ubah hidup tapi tak buat apa2. 😁

Salam kejayaan dari #CoachZiana 😙😙😙.

#5FiguresWorkAtHomeMom