Wednesday, 29 June 2016

DIARI INSPIRASI SURI - PART 1

Lepas kawin, saya berhenti kije di Kota Bharu dan ikut suami ke KL (tahun 2005).
Tapi belum rezeki saya, berpuluh interview saya pegi 1 pun tak dapat. 2x ujian bertulis KPLI pun gagal .. **tabik kat kawan2 yg jadik cikgu**
Masa tu akses internet mmg takde, nak guna emel pun kena gi cyber cafe. Apa lagi nak buat online biz, mmg tak terfikir langsung. FB pun belum wujud masa tu 😁
Saya mula berjinak2 buat biz start tahun 2008. Nak tau apa biz pertama saya? Tunggu PART 2 ye 

Thursday, 16 June 2016

#KOPIGARAMBULUH

Suka tgk perubahan sis Juehanita ni...skrg mmg betul2 slim & makin ayuuu sejak amalkan set PKP...

Skrg ada promosi Buy 11 Free 1 untuk Min Kaffee taw...meh cpt2 grab harga special nih! Nak jd agen pun bleh. Pm @ wassap 018-2420305 yer..

#MobileStokistPutrajaya
#KopiGaramBuluh
#MisiRM10001Minggu

Tuesday, 14 June 2016

FREE TRIP KE OSAKA, JEPUN

Suka tengok pic ni...
...1st time saya menjejak kaki di bumi Jepun
...1st time dapat bercuti ke luar negara bersama hubby *ala2 honeymoon gitew :-)

Tqvm kak Moreta Mohamed yg rajin offer diri snapkan gmbr kitaorg berdua...

Tak sabar bulan Ogos nnt nak jln2 kat Beijing lak ngan k.ita, mentor Tun Mozla Binti Mamat , Nor Adila Mohd Noor & family, Nazirah Kamaruldin , Mek Teo Tewl, Ustazah Rodziah Mansor & lebih 400 org STGians...mesti havoc kann!!

Kadang2 masih rasa mcm mimpi, dulu2 kalu bercuti pun sekadar ke A Famosa Melaka...alhamdulillah skrg dpt bercuti ke luar negara 2x setahun...FREE lak tu!!!

Nak melancong free mcm kami? Meh cpt pm, next trip kami nak gi UMRAH FREE plak taw!

PM @ wassap 018-2420305..

#ProjekSTG
#ProjekDSTMT
#TheMagicOfPartTime
#Projek2Income1Bulan
#CoachZiana

Sunday, 12 June 2016

UMRAH FREE???


Pergi UMRAH keluar duit sendiri itu biasa..
Pergi UMRAH FREE itu yang luar biasa!!!

Wahhh...pasni SHOM offer UMRAH FREE lak...besttnyaaaa!!

Sebelum ni dah 4 kali SHOM offer Umrah free..tahun 2007, 2009, 2010 dan 2012..... Lama  dah takde offer free trip umrah, alhmdulillah tahun ni ada balik... Bestnya! Tqvm Ya Allah..

Umrah SHOM biasanya dengan pakej Tabung Haji... hmm tahu lah kan harganya... Tahun 2009 dulu rombongan SHOM diiringi oleh Pengarah Urusan/CEO Tabung Haji (sebab tempa sejarah kumpulan paling ramai pada satu2 masa).. dan group dari Johor diiringi oleh Pengarah Tabung Haji Johor... Allahu ~ so blessed! best sangattt!!
.
Modal hanya RM50 sahaja untuk jadi protege dan kami akan coach untuk anda cepat2 jadi Cikgu TBO (tuisyen biz online)..dan by the time SHOM umum tarikh fight tiket UMRAH FREE ~ anda dah bersedia untuk berjuang, dah disiapkan dengan senjata2 ... so mmg mudah je nak dapat tiket nanti.
.
Ya RM50 sahaja dan 6 protege SAHAJA untuk bulan Jun ni...cepat2 wassap taw!!
.
Apa yang menarik dengan STG ni? Apa rahsia sale sampai RM11juta ++ sebulan??
.
#ProjekSTG ada MENTOR yg ajar...
#ProjekSTG ada SISTEM yg sangat adil...
#ProjekSTG ada ILMU yg diberikan FREE..
#ProjekSTG ada PRODUK yg superB...

WASSAP 018-2420305
WASSAP 018-2420305
WASSAP 018-2420305
.
#ProjekSTG
#TheMagicOfPartTime
#Projek2Income1Bulan
#CoachZiana
#MobileStokistPutrajaya

Saturday, 11 June 2016

BELI IMPIAN DENGAN #PROJEKSTG

BELI KERETA GUNA DUIT GAJI ITU BIASA, TAPI COMPANY BELIKAN KERETA ITU LUAR BIASA!!!

Alhamdulillah, banyak yg berjaya saya capai bersama #ProjekSTG. Dari tak tau apa2 pasal biz online, skrg dh dpt income 2x ganda gaji.

Dan terkini, saya berjaya qualified Tabung Kereta....dengan Tabung Kereta ni, company 'bayarkan' installment kereta Mazda5 saya ni setiap bulan...syokkkk kan!!

Terima kasih mentor2 hebat yg tak jemu2 membimbing saya..CDM Norazlin Nordin, CDM Arifin Shah, CDM Tun Mozla Binti Mamat, C.CDM Wannoraini Abdul Latif juga semua biz partner tersayang yg sama2 mengharungi pahit manis dlm membina empayar biz bersama STG...

Tak lupa terima kasih unt en suami Ahmad Shuami atas sokongan dan dorongan yg tak berbelah bagi...izinkan saya teruskan perjuangan dlm biz ni unt  masa depan kita....

Kalau berminat nak tau pasal biz online yg besttt ni, wassap je ye..nnt sy share rahsianya.. :-)

#TheMagicOfPartTime
#BeliImpian dengan #ProjekSTG
#CoachZiana 018-2420305

Friday, 10 June 2016

MIN KAFFEE PENAJA BERSAMA STAR TREK BEYOND

Wahhhh.... Min Kaffe berkolaborasi dengan filem hebat STAR TREK BEYOND!! Nantikan lebih banyak surprise untuk peminat tegar #kopigarambuluh .... stay tuned!!

Jom grab promosi istimewa BUY 11 FREE 1...wassap segera!!!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=594395650724328&id=118246101672621

#ProjekSTG
#ProjekDSTMT
#CoachZiana
#MobileStokistPutrajaya 018-2420305

Wednesday, 8 June 2016

NAK BELAJAR BISNES ONLINE? JOM JADI AGEN DROPSHIP KAMI!


Sharing dari Coach Bahar...

》》SIAPA KATA BIZ ONLINE TAK BOLEH SUPPORT KELUARGA《《

Ibu tunggal besarkan anak dengan bisnes online.
.
Saya selalu jumpa keluarga dan anak-anak #KemCutiSekolah. Berbual-bual tentang anak mereka. Dapat banyak cerita dan saya belajar dari mereka.
.
Salah satu cerita yang memberi saya inspirasi adlah cerita seorang ibu tunggal membesarkan anak mereka 7 orang dengan berbisnes online. Lebih menarik ibu ini hanyalah tinggal dikampung.
.
Saya kenal dia kerana menghantar anaknya beberapa kali ke kem saya. Anak-anaknya kecil lagi. Suaminya meninggal 2 tahun lepas kerana terlibat dalam kemalangan jalan raya.
.
Anak-anaknya pandai-pandai. Paling besar tingkatan 2. Dihantar ke MRSM dan nombor dua di sekolah tahfiz umur 13 tahun.
.
Seorang ibu boleh membesarkan anaknya tujuh orang. Hantar anak tiap hari kesekolah. Tugaan mencari nafkah juga dibahunya.
.
Dari dulu dia tak berkerja
Dia susah
Dia tak ada orang tolong
Dia mulanya lemah
Dia perlu bangkit kerana anak-anak.
Dia bersyukur
Dia ibu hebat.
.
Saya belajar sesuatu dengan kekuatan dan kekentalannya.
.
" bila satu pintu tertutup, masih ada 9 pintu rezeki lain terbuka luas.
.
Allah tunjukkan
.
Bukan sahaja dia setakat boleh membesarkan anaknya tetapi lebih dari itu.
.
" saya kerja sebelah pagi, saya bungkus dan saya hantar ke pos laju . Saya target sale RM300 sehari. Jangan ambil untung besar. Nanti orang tak nak beli bayarang kita. Cukup besarkan dan bayar sewa rumah, bayar duit kereta dan beli beras anak-anak cukuplah ".
.
Saya tahu dia puas...
.
Nasihat
======
.
Bisnes online adalah bisnes mass depan. Belajarlah berbisnes online dulu sebelum ada kedai besar.
.
Bisnes tanpa kedai
Bisnes boleh buat kat mana-mana
Bisnes boleh jalankan bila-bila masa.
.
Moga semua sahabat yang telah dan baru sahaja menceburi bidang bisnes online saya ucapkan selamat maju jaya.

===============

Nak belajar bisnes online? Jom jadi Agen Dropship saya. WASSAP 018-2420305 for details...

#CoachZiana
#ProjekSTG
#ProjekDSTMT
#MobileStokistPutrajaya

Sunday, 5 June 2016

PROMOSI MIN KAFFEE

Promosi istimewa Min Kaffe sempena Ramadhan... Beli 11 kotak , dapatkan 1 kotak PERCUMA! Lagi istimewa, FREE POSTAGE taw!! 

Cepat2 wassap #MobileStokistPutrajaya 018-2420305 (ziana) untuk tempahan sekarang!

SALAM RAMADHAN DARI MIN KAFFEE

Selamat bersahur & berbuka bersama Min Kaffee... Salam Ramadhan untuk semua... :-)

#ProjekDSTMT
#MisiRM10001Minggu
#TMTDareToDream
#MobileStokistPutrajaya
#CoachZiana 018-2420305