Monday, 19 October 2015

4 KALI NAIK PANGKAT

Seronok plak share fakta MAKAN GAJI vs BISNES :-) ....

2 tahun sebagai usahawan online Smart Tycoon Group (STG), saya dpt lihat banyaknya beza antara makan gaji dan buat biz online....

Saya mula berkhidmat dlm sektor awam tahun 2007....dan saya dinaikkan pangkat ke gred W44 pada tahun 2013, selepas 6 tahun... bermula dengan gaji RM2345, gaji sekarang RM4250...

Purata tempoh untuk naik ke pangkat W48 dan seterusnya adalah 5 tahun bagi setiap pangkat, malah ada yang lagi lama. Kiranya paling awal saya boleh mencapai pangkat tertinggi W54 adalah pada tahun 2028, lagi 13 tahun... at that time gaji yg diperolehi lebih kurang RM10,000 sebulan.

Mcm mana plak sistem kenaikan pangkat dlm STG? Tengok yg ni dulu...
   Okt 2013 - mendaftar sebagai ahli
   Nov 2013 - naik pangkat Sales Manager (SM) ~ jualan terkumpul RM20,000
   Jan 2014 - naik pangkat Senior Sales Manager (SSM)  ~ jualan terkumpul RM60,000
   Nov 2014 - naik pangkat Diamond Sales Manager (DSM) ~ jualan terkumpul RM180,000
   Julai 2015 - naik pangkat Double Diamond Manager (DDM) ~ jualan terkumpul RM720,000

Income pertama saya pada Okt 2013 RM700....dan setakat ni income tertinggi saya dapat adalah RM11,593 pada Ogos 2015....

Ringkasnya, dlm STG sistem kenaikan pangkat sangat telus. Asal memenuhi syarat dan mencapai jualan terkumpul yg ditetapkan, terus dpt naik pangkat. Semakin tinggi pangkat, semakin besar income...

Berbeza dengan makan gaji...kenaikan pangkat bukan hanya berdasarkan prestasi tapi mengambilkira merit, sokongan bos dan paling penting kekosongan jawatan...sebenarnya sangat ramai terpaksa berada di pangkat yg sama melebihi 10 tahun kerana tiada kekosongan jawatan..

Point saya di sini, besarnya peluang untuk mencapai financial freedom dengan Projek STG. Tak perlu berhenti kerja pun, sebab kami di STG berpegang kpd konsep The Magic of Part Time..

Wassap saya 018-2420305 untuk info lanjut tentang Projek STG..

#ProjekSTG
#UsahawanOnline
#TuisyenBizOnlineTBO
#MobileStokistPutrajaya
#HaitOsaka
#TMTDareToDream
#CoachZiana 018-2420305

》》》 JUN DAPAT RM3K, OGOS DAPAT RM11K???? 《《《


Kali ni nak share 1 lg fakta menarik... makan gaji vs bisnes....

Dlm sektor kerajaan, kenaikan gaji bagi skim Akauntan adalah antara RM225 hingga RM320 je setahun... even naik pangkat pun biasanya gaji + elaun hanya bertambah lebih kurang RM1,000....

psttt ni nak bgtau....dgn biz part time STG ni, bln Jun saya dpt RM3,717 manakala bulan Ogos lak saya dpt RM11,593....income naik RM7,000++ hanya dlm masa 2 bulan!!!! BESTTT KE BESTTT????

Mungkin ada yg bertanya, kalau dh dpt bnyk mcm tu knp masih makan gaji??? Yup, saya mmg bercita2 nak full time biz dari rumah....cuma sblm mengambil tindakan drastik, persediaan secukupnya diperlukan..doakan impian saya segera tercapai ye...amiin... :-) 

terima kasih tak terhingga sifu2 hebat com. CDM Wannoraini Abdul Latif, CDM Tun Mozla Binti Mamat, CDM Dr Kamesah Omar, CDM Norazlin Nordin dan CDM Arifin Shah.....

Bulan ni saya nk coach 5 org new protege untuk jadi usahawan online...pm for details....  FAST ACTION FAST RESULT!!!

#KarnivalSihatCantik Menangi BVSM bernilai RM1488
#ProjekSTG
#UsahawanOnline
#TuisyenBizOnlineTBO
#MobileStokistPutrajaya
#HaitOsaka
#TMTDareToDream
#CoachZiana 018-2420305

》》 MAKAN GAJI 30 TAHUN GAJI RM23,000 , BIZ PART TIME 2 TAHUN INCOME RM44,000 《《

Hari ni nak share sket...betapa besarnya peluang dlm biz bersama #ProjekSTG...

Dlm sektor kerajaan, gred tertinggi VU1 gaji maksimum RM23,577.24... gred VU1 tu pangkat KSN, nak sampai ke tahap tu paling kurang 30 tahun berkhidmat...

Tp dlm family STG, dh ramai yg berjaya dpt income melebihi RM20k hanya dlm masa 2 tahun...yg berjaya capai RM44k dlm masa 2 tahun pun ada... malah ada yg dh berjaya dpt RM100k sebulan dlm masa 6 tahun!!! Saya sndiri dh capai income lebih RM10k sebulan...alhamdulillah....

Yg sy paling suka dgn biz online gaya STG ni sbb 99% online.. coaching, order stok, pos order customer semuanya boleh dibuat secara online...yg penting ada  smartphone dan line internet...

Tak boleh keluar rumah, tak bleh drive, tak reti menjual juga bukan alasan...yg penting anda NAKKK dan sanggup follow apa yg diajar oleh coach....

Nak tak lebih lanjut psl STG? Cpt2 pm / wassap ye!!

#KarnivalSihatCantik Menangi BVSM bernilai RM1488
#ProjekSTG
#UsahawanOnline
#TuisyenBizOnlineTBO
#MobileStokistPutrajaya
#HaitOsaka
#TMTDareToDream
#CoachZiana 018-2420305