Wednesday, 10 June 2015

SAYA SEORANG PEKERJA

Teks : Norziana Mat Sudin
Foto : Norziana Mat Sudin

Hari ni kali pertama belajar topik ni. Dengar penerangan dari pengajar pun dah 'pening'. Banyak betul istilah: CGA, NCGA, RA, RSA, VIU, FVLCTS, DRC. Juga kali pertama dengar perkataan 'extrapolation'. Rasa macam belajar sains angkasa lak rasanya. :-)

Patutlah tahun lepas masa saya diamanahkan bagi talk pasal topik ni selama 2 jam, memang 'menangis' nak fahamkan & buat persediaan. Tak pernah belajar masa degree dulu, tak pernah pun hadir kursus pasal topik ni. Tapi tiba-tiba diarahkan jadi penceramah dalam kursus yang salah seorang peserta yg mendaftar adalah SUB Bahagian Audit Dalam (a.k.a Ketua Auditor JPM) berpangkat Jusa yang semestinya petah & lantang berhujah. Nasib baik saya tak pitam kat atas stage. :-)

Kenangan dan pengalaman sebagai seorang pekerja.
Tak sabar nak realisasikan impian untuk bekerja dari rumah.. Nak jadi bos pada diri sendiri.

No comments:

Post a Comment