Sunday, 14 June 2015

ONLINE STORE ~ TREND BISNES MASA KINI

Teks : Norziana Mat Sudin
Foto : Norziana Mat Sudin

Hari ni saya nak share pasal kemudahan tempahan produk secara online yang disediakan oleh Sahajidah Hai-o Marketing atau saya lebih suka panggil 'emall'.

Kat sini boleh tengok harga runcit setiap produk.
Tempahan hanya boleh dibuat oleh pengedar berdaftar. Ini sangat membantu terutama bagi pengedar yang kehabisan stok atau tidak berkesempatan untuk keluar ke pejabat pos. Dalam gambar tu boleh tengok, memang saya kerap gunakan perkhidmatan emall ni.


Keistimewaan emall ni:

1. Tempahan boleh dihantar ke mana-mana destinasi. So pengedar boleh tempah untuk dihantar terus kepada customer.

2. Free postage untuk tempahan RM300 ke atas bagi penghantaran dalam Semenanjung dan RM500 bagi penghantaran ke Sabah / Sarawak.

3. Pembayaran boleh dibuat menggunakan online banking dan lain-lain perkhidmatan pembayaran secara online.

4. Perkhidmatan yang pantas. Tempahan sebelum pukul 12 tengahari akan diproses pada hari bekerja berikutnya. Tapi pengalaman saya, kalau buat tempahan sebelum pukul 11 pagi, tempahan diposkan pada hari yang sama. Penghantaran sekitar Semenanjung biasanya menggunakan Citylink Express.

5. Pembelian akan direkodkan ke dalam akaun pengedar oleh hq (punch sales).

Setakat ni saya sangat berpuas hati dengan perkhidmatan emall ni. Memang cekap dan pantas.
Macam mana nak gunakan emall ni? Perlu login menggunakan id dan password pengedar. Macam mana nak dapatkan id & password ni? Nanti saya kongsikan ye.  :-)

#BonanzaRaya Menangi duit raya RM500
#KarnivalSihatCantik
#MobileStokistPutrajaya
#ProjekSTG
#WAHMProject
#TuisyenBizOnlineTBO
#TMTDareToDream
#ProjekRayaSakan
#CoachZiana 018-2420305

No comments:

Post a Comment