Wednesday, 9 January 2019

IMPIAN SEORANG IBU

Kalau diberi pilihan....

Semua ibu nak jadi surirumah.
24 jam ada masa untuk suami & anak2.
Siang malam boleh masak untuk diaorang.

Boleh hantar & jemput anak2 di sekolah ikut waktunya.
Kalau anak2 sakit, tak perlu susah hati nak utamakan anak atau terpaksa utamakan kerja.

Rumah kemas tersusun, lantai licin berkilat. Takde lagi fenomena kain baju menggunung tak berlipat. 😊

Ya, itulah IMPIAN semua ibu. Dan impian tu TAK MUSTAHIL kalau kita BETUL2 NAK.

Alhamdulillah, impian kakna dah tercapai. #ProjekSTG bagi kakna peluang untuk "pencen" pada usia 36 tahun.

Ya, bukan senang nak lepaskan jawatan dengan gaji hampir RM5K. Banyak komitmen & hutang yang perlu dibayar.

Tapi kakna berjaya buktikan, pilihan di tangan kita. Kalau kita usaha sungguh2, pasti Allah izinkan.

Kalau ada ibu2 yang ada impian nak jadi #5FiguresWorkAtHomeMom macam kakna, meh la kakna tunjukkan jalan. Bukannya terlalu senang, tapi yang pasti ianya TAK MUSTAHIL. 😊

#DiariWAHM #AkauntanPencen

Sunday, 30 December 2018

"SAYA NAK BUAT BISNES, TAPI..."



Berminat nak cari extra income tapi taktau nak buat bisnes apa?

Bizi dengan kerja hakiki, tak sempat nak uruskan bisnes?

Takde masa nak keluar pos barang?
Minat buat bisnes tapi taktau cara marketing yang betul?

Kami #TMTHighPerformanceTeam boleh guide mulakan bisnes dengan modal yang sangat rendah.

✔️ produk kami hot selling dan mudah dijual
✔️ kami guide from basic cara untuk promote guna fb, step by step dengan Modul Tuisyen Biz Online
✔️ kami coach #TeknikMudahnyaBerniaga yang merangkumi pelbagai teknik marketing, cara berurusan dengan customer, teknik close sales dan banyak lagi!
✔️ contoh iklan dan bahan untuk marketing disediakan
✔️ tak perlu simpan stok
✔️ tak perlu keluar pos barang. Just order secara online, hq akan poskan terus kepada customer
✔️ tak perlu hadir kelas. Kelas coaching kami 100% online (guna wassap, telegram & fb)
✔️ kami ada support grup untuk discussion & menjawab segala permasalahan agen

Jika berminat untuk bersama team kami yang awesome, klik sini ye www.wasap.my/60122469802/saya_berminat_nak_jana_income2019

Jomms kita perkasakan ekonomi keluarga di tahun 2019! 💪💪💪

#CoachZiana
#TMTHighPerformanceTeam

Saturday, 22 December 2018

AKAUNTAN SUPER DUPER BIZI, MASIH BOLEH BUAT BISNES ONLINE

Kenalkan ini salah sorang bisnes partner kakna, Double Diamond Manager (DDM) Zawiah Abdullah. Seorang Akauntan, kerja memang tersangat bizi. Tapi sikit pun tak jadi halangan untuk buat bisnes online #ProjekSTG.

Kak Wi ni pernah berkhidmat bersama2 kakna kat Jabatan Akauntan Negara Malaysia Negeri Terengganu tahun 2013. Sekejap je kot, dalam beberapa bulan je. Alhamdulillah STG menemukan kami semula.

Kak Wi berjaya buktikan konsep #TheMagicOfPartTime dalam STG. Hanya secara part time, tapi boleh dapat extra income 4 angka sebulan. Malah dah 3x qualified untuk #FreeVVIPTrip ke Gold Coast Australia, Korea dan minggu lepas baru balik dari Jakarta.

Dalam kebizian sebagai akauntan di Bendahari Negeri Terengganu, sales terkumpul beliau dan team dah cecah RM1.1 juta! HEBATTT!!

Kini tinggal selangkah je lagi untuk ke pangkat CDM, gerbang income 5 angka. Chaiyok2 Kak Wi!! 💪💪💪

Ada yang nak buat extra income macam Kak Wi? Meh wassap, kakna guide sampai jadi! 😊

www.wasap.my/60122469802/

#CoachZiana
#TMTHighPerformanceTeam


Sunday, 12 August 2018


Mak kakna ada tekanan darah tinggi, dah berpuluh tahun bergantung dengan ubat.

Beberapa bulan lepas mak ada cerita, ubat lama tu macam dah tak berkesan. So doktor test tukar2 ubat, last sekali doktor tambahkan dos ubat sedia ada baru mak rasa ok.

Pagi tadi call tanya khabar mak. Mak cakap besttt sangat minum #TehTarikGaramBuluh Min Cha. Biasanya kalau terskip makan ubat sebelum tidur, bangun pagi esoknya rasa berat sangat, sakit kepala. Tapi sejak amalkan minum Min Cha, bangun pagi rasa ringan & cergas je walaupun terlupa makan ubat. Syukur, tq Allah. 😍

Macam mana Min Cha boleh stabilkan tekanan darah? Dalam Min Cha ada garam buluh yang TINGGI MAGNESIUM. Kat gambar tu kakna share benefit magnesium ni.

Ada ahli keluarga yang ada masalah tekanan darah tinggi @ rendah? Boleh la cuba Min Cha ni, atau #KopiGaramBuluh Min Kaffe. Wassap kakna untuk SPECIAL OFFER >> www.wasap.my/60122469802/SetMinCha

#ProjekSTG
#TMTHighPerformanceTeam
#AgenBerdaftarPutrajaya
#AgenBerdaftarBinjaiRendah Rakiah Abd Ghani Cahaya Qasih




Thursday, 9 August 2018

NAK JOIN #PROJEKSTG?

PENCARIAN THE APPRENTICE #PROJEKSTG

✔️ Tunjuk ajar step by step
✔️ Just copy paste
✔️ Komited, sanggup buat semua task

Nak tau details? Klik sini >> www.wasap.my/60122469802/Apprentice

Tuesday, 7 August 2018

BAJA EZIGROW DAH VIRAL!

Baja Ezigrow ni dah viral! Tanaman jadi suburr, BUAH LEBAT & BESARRR!

Mana tak viralnya, kakna tak pernah pun citer pasal baja ni kat mak kat kampung. Aikk tiba2 mak tanya, nak sembur kat macam2 pokok yang mak tanam keliling rumah tu. 😀

Haaa lepas beberapa bulan, tu diaaa dah nampak hasil. Buah jambu kemain banyak buah, besar2 lak tu! 😍

Meh2 pakat cuba baja viral ni. 1 botol 4L hanya RM148.

Klik sini untuk order www.wasap.my/60122469802/PM_Ezigrow

#ProjekSTG
#AgenBerdaftarPutrajaya
#AgenBerdaftarBinjaiRendah Rakiah Abd Ghani Hati Malaya Cahaya Qasih Zaleha Osman Zulkifli Abdul Ghani Fasihah Mahirah Mat Ali






Saturday, 4 August 2018

KEJAYAAN PERLUKAN MASA

Kakna join #ProjekSTG Okt 2013, income /bonus pertama RM700. Genap setahun, bonus kakna dah cecah RM3K. Dan ini bonus kakna yang paling tinggi, RM21,653.76.

STG bukan skim cepat kaya. Bukan hari ni join esok terus kaya raya. Nak berjaya perlukan masa. Mentor kakna selalu pesan, bagi masa 2 tahun fokus betul2, tengok sejauh mana kita mampu pergi.

Alhamdulillah berkat follow nasihat mentor, genap 2 tahun sales terkumpul kakna dah cecah 2 juta. Dan kakna tak pandang belakang dah, kakna yakin memang bisnes ini yang paling sesuai untuk kakna.

Kakna seorang yang pendiam 😊 & pemalu 😜, tak suka keluar rumah & jumpa ramai orang. Tapi sebab bisnes ni 100% online, semua tu tak jadi halangan.

Kalau nak tau pasal STG, PM kakna ye. Nanti kakna share banyak lagi kisah pengalaman manis kakna bersama STG. 😉

#CoachZiana
#TMTHighPerformanceTeam